Relax, recharge ... and shine !

 • Veiligheid
  Veel gestelde vragen over veilig gebruik zonnebanken.
 • 1. Vanaf welke leeftijd mag ik eigenlijk onder de zonnebank?

  Je moet minimum 18 jaar oud zijn om onder de zonnebank te gaan. 
 • 2. Ik ben zwanger, mag in onder de zonnebank?

  Door de hormoonschommelingen in het lichaam van een zwangere vrouw, kan de huid extra gevoelig worden aan zonlicht en is enige voorzichtigheid sowieso aangewezen. Anderzijds is zonlicht onmisbaar voor een zwangere vrouw. De vitamine D die wordt aangemaakt door zon op de huid, vormt een onmisbare bijdrage tot de gezondheid van zowel moeder als kind. Wil je graag persoonlijk advies hieromtrent, spreek er over met je zonneconsulente.
 • 3. Hoelang mag ik de eerste keer onder de zonnebank?

  De eerste keer dat je komt zonnen, zal de zonneconsulente je registreren en je huidtype bepalen. Op basis van je huidtype wordt het maximaal aantal toegelaten minuten automatisch berekend. Met andere woorden, je loopt geen enkel risico om te verbranden. 100% veiligheid is op elk moment gegarandeerd. Vervolgens verleng je de sessie best telkens met 2 minuten. Zo bouw je langzaam maar zeker een diepe, langdurige bruine kleur op.
 • 4. Kan ik verbranden onder de zonnebank?

  Neen, bij Relaxcis zonnecenter garanderen wij jou 100% kans op een stralend bruine huid en 0% kans op roodheid en irritatie. Al onze banken zijn uitgerust met de laatste nieuwe technologie, volledig conform de Belgische wetgeving. Door het strikt naleven van deze regels is de kans dat je zal verbranden onbestaande.
 • 5. Is de zonnebank slecht voor je huid?

  Neen! In een Relaxcis ben je 100% zeker dat je op een veilige en verantwoorde manier geniet van zonlicht en een bruine kleur opbouwt. Zonnen in de buitenzon houdt in dit opzicht vaak veel meer gevaar in voor je huid dan een gecontroleerde en gelimiteerde zonnebanksessie. In de buitenzon zal je immers niet de minuten tellen en kan je de bruiningssterkte niet instellen of aanpassen aan jouw persoonlijk huidtype. Elke Relaxcis lounge is uitgerust met de laatste nieuwe technologie. Jouw huidtype en bruiningshistoriek (zonnebank, aantal minuten, enz) worden bewaard en op basis hiervan zal je dus ook maar een beperkt aantal minuten mogen zonnen.
 • 6. Moet ik het brilletje dragen onder de zonnebank?

  Ja, je moet altijd het beschermbrilletje dragen onder de zonnebank. In de buitenzon is het heel natuurlijk dat je een zonnebril draagt. Zo draag je onder de zonnebank ook best altijd een beschermend brilletje of peeper. Deze peepers worden gratis ter beschikking gesteld van onze klanten en worden na elk gebruik grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Je kan ook een eigen brilletje of peeper aankopen. Maak je geen zorgen dat je door het dragen van het brilletje een witte brilafdruk op je gezicht hebt na de zonnebankbeurt. De zonnebankbrilletjes of peepers zijn zeer klein en bedekken enkel de oogleden.
 • 7. Is de zonnesessie een goede voorbereiding voor een verre reis?

  Weldra op vakantie naar zonnige oorden? Zorg dat je je eerste vakantiedagen in dat zonovergoten vakantieparadijs niet verspeelt door een rode, pijnlijke huid! Je weet immers dat een bleke, niet gebruinde huid meer kans loopt op verbranding.

  Met enkele zonnebanksessies kan je je al goed voorbereiden. Hoezo?

  • Bij elke zonnebanksessie wordt door je huid melanine aangemaakt, dat zich als een beschermend jasje rond de kern van de huidcellen zet en een deel van de UV straling absorbeert. Bruin worden is dus het eerste verdedigingsmechanisme van de huid bij intense zonnestraling!
  • Daarnaast komt een versnelde aanmaak van huidcellen op gang, waardoor je opperhuid verdikt en als het ware een stevig pantser vormt tegen hoge dosissen UV licht. Pigmentatie én verdikking van je huid zorgen samen voor een natuurlijke bescherming met een factor van ongeveer 20!
  • Vertrekken met een reeds (licht) gebruinde huid maakt je dus weerbaarder tegen zonnebrand en -allergie. Start tijdig met een aangepaste zonnekuur. De Relaxcis onthaalverantwoordelijke bepaalt in functie van jouw huidtype de duur van elke sessie , zodat je op je gemakje kan voorbereiden op die heerlijke zonnevakantie.
  • Vergeet uiteraard niet – ondanks de goede voorbereiding- een kwaliteitsvolle SPF lotion in je koffer te stoppen. Het blijft immers belangrijk om- als je hele dagen in volle zon bent – je huid te beschermen.
 • Praktisch
  Praktische vragen over gebruik van zonnebanken.
 • 1. Moet ik reserveren voor een zonnebanksessie?

  Neen, je moet niet reserveren voor een zonnebanksessie. Er zijn meerdere zonnebanken zodat de eventuele wachttijd minimaal is. Kom je voor het eerst zonnen? Meld je dan aan in een tijdens de uren dat de zonneconsulente aanwezig is of maak een afspraak.
 • 2. Moet ik zelf de zonnebank reinigen voor en na gebruik?

  Tijdens de uren dat de zonneconsulente aanwezig is in het zonnestudio, zal zij elke zonnebank voor en na gebruik reinigen met desinfectiemiddel. Kom je zonnen tijdens de onbemande uren, dan vragen we dat je zelf de bank reinigt voor en na gebruik. Hiervoor stellen we gratis reinigingsmiddel en papier ter beschikking in elke cabine.
 • 3. Hoeveel kost een zonnebankbeurt?

  Bij Relaxcis betaal je per zonneminuut. De prijs per zonneminuut verschilt van zonnebank tot zonnebank en varieert van 0.40 EUR tot en met 0.90 EUR. Je kan ervoor kiezen om elke zonnebanksessie apart te betalen of je kan zonnewaarde opladen op badge. De resterende zonnewaarde wordt dan bewaard op de chip van je  badge. Bij de volgende zonnebanksessie zal je kunnen zonnen met het resterende saldo.
 • 4. Hoe vaak mag ik onder de zonnebank?

  Best ga je tijdens een zonnebankkuur op regelmatige basis onder de zonnebank.
  De volgende regels dienen altijd gerespecteerd te worden:

  • Ben je langer dan één maand niet meer onder de zonnebank geweest, dan moet je volledig opnieuw beginnen aan je zonnebankkuur. Dit wilt zeggen dat je eerste zonnebanksessie het minimum aantal minuten telt (naargelang je huidtype).
  • Vervolgens moet je 48 uur wachten vooraleer je de tweede zonnebanksessie uit je zonnekuur mag aanvangen
  • Daarna moet je altijd 24 uur wachten tussen twee opeenvolgende zonnebanksessies. Deze 24 uur wordt tot op de minuut gerespecteerd.
 • Bruining
  Belangrijk bij het zonnen.
 • 1. Moet ik me insmeren met een beschermingsfactor onder de zonnebank?

  Nee, je moet je niet insmeren met een SPF factor of beschermingsfactor onder de zonnebank. De duurtijd van een zonnebanksessie is gelimiteerd en gecontroleerd. Een extra bescherming toevoegen is bijgevolg niet nodig.
 • 2. Hoe kan ik mijn bruin kleurtje langer behouden?

  Om zo lang mogelijk van je bruine kleurtje te genieten, is een goede voorbereiding en naverzorging essentieel. Voor je aan de zonnekuur start, geef je de huid best een zachte tot stevige scrubbeurt. Zo worden de dode huidcellen verwijdert en is je huidoppervlak perfect voorbereid om een mooie bruine kleur op te bouwen. Eenmaal je wat kleur hebt, is het erg belangrijk om je huid goed te hydrateren. Gebruik na het douchen een hydraterende lotion voor je hele lichaam. Voor je gelaat kan je kiezen voor een aangepaste gezichtscrème. Een goed gehydrateerde huid oogt mooier en behoudt zijn bruine kleurtje langer. Vraag je zonneconsulent naar de scrub, lotion en crème die voor jouw huid geschikt is.
 • 3. Welke zonnecosmetica is voor mij de juiste?

  Bij Relaxcis vind je een uitgebreid aanbod aan zonnecosmetica. Wat je huidtype, gewenste bruiningsresultaat of budget ook is, er is een lotion die perfect tegemoet komt aan jouw behoeftes en verwachtingen. Vraag aan de gediplomeerde zonneconsulent om persoonlijk advies bij de keuze van een zonnelotion.
 • 4. Mag ik douchen direct na een zonnesessie?

  Ja, je mag onmiddellijk douchen na een zonnebanksessie. Dit heeft geen enkel effect op je bruiningsresultaat. Wat je best wel niet doet, is de huid scrubben. Dit komt het bruiningsresultaat niet ten goede. 
 • 5. Welke make-up accentueert mijn mooi bruin kleurtje?

  In het aanbod zonnecosmetica hebben wij enkele make-up producten die je bruiningsresultaat prachtig kunnen accentueren. Vraag de zonneconsulente bijvoorbeeld naar het bronzing powder of de lipgloss. Zo is het bruiningsresultaat absoluut perfect.

Openingsuren Zonnestudio

Alle dagen
08.00u. - 22.00u.(winterperiode)
Zonder afspraak.

Eerste bezoek
registreren

Contactgegevens zonnestudio

Zaakvoeder: Marc Korthout

Schutterstraat 22
B 2370 Arendonk

Tel.: +32 (0)14 67 13 66
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ondernr.:BE0700.172.427